fredag 11. mars 2011

Første møte med arkitekten

Tirsdags morgen var det klart for første møte med arkitekten som skal tegne huset vårt.
Egentlig hadde vidar og jeg på forhånd bestemt nesten alt. Huset har vi valgt for lenge siden , rominndelingen hadde vi en del ideer om, å hage, garasje og tarasse hadde vi også plassert på tomten.



Det vi da trodde når vi kom til arkitekten var at vi barra kunne finpusse alt sammen og lage en plan på det hele. Så enkelt skulle det ikke vise seg å være. Det er utrolig mange ting som det er krav om på en tomt. Samtidig er det en hel hau med regler og lover som forteller hva en kan gjøre og ikke. Det skulle heller ikke vise seg å være lett å plassere huset vi har så inderlig lyst på.

Snuplass på 7 meter er et krav på tomten, samtidig er det ikke lov å bygge så høyt man vil, man må tenke på stigning i terrenget i sammenheng til fjellet på tomten og hvordan det vil se ut når en del av huset blir bygget i et fjell.  Det som nå skjer er at arkitekten tegner huset akkuratt sånn vi kan tenke oss å ha det. Så må grovskissene leveres til kommunen til gokjenning. Dette er fordi vi må søke om å være to meter i fra en lekeplass på nabotomta istedenfor fire som er hovedregelen. Viss dette ikke blir gokjent må arkitekten tegne et helt nytt hus til oss tilpasset fjellet , noe som betyr at vi kanskje ikke får bygge drømmehuset vårt.
Men det blir nok fint uansett hvordan det utarter seg da for arkiteketen virket ut som han var flink.
Jeg vil heller ikke røpe hvordan huset skal se ut siden det nå er litt usikkert hva som skjer og hvordan det blir. Så nå bare krysser vi fingrene for at vi får saken på vår side og  gokjent.



Det blir utrolig spennende å vente på tegningene de neste ukene og forhåpentligvis snart komme i gang med prosessen! :)



Go helg alle sammen! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar